mandag den 22. oktober 2007

Ræs i Rom

Trafikken i storbyer er som regel hektisk, og der er mange trafikanter. Jeg har aldrig set så mange scootere, som i gaderne i Rom. Travle mennesker på vej til job i jakkesæt og styrthjelm...ret cool. Men støjende.
Jeg optog lidt video, da vi sad på en trappe og hvilede benene på en af de utallige traveture rundt i byen, bare for at få et lille indtryk af trafikken og larmen med hjem. Men ikke mange fotografier. Trafik er ikke det mest oplagte motiv.
Dog kunne jeg ikke stå for en smart parkering af en...nå, ja Smart...navnet på den lille, fikse bil er bestemt ikke skudt helt forbi. Den kan virkelig klemmes ind de fleste steder.
Der er heldigvis også kollektive trafikmuligheder i Rom. Vi brugte metroen mange gange dagligt, og busser er der også. Da vi så denne her følte vi os næsten helt hjemme. Tænk, at en dansk billedhugger sådan har en plads...og dermed en buslinje...opkaldt efter sig i Rom.

2 kommentarer:

et cetera sagde ...

Ja, de tror garanteret at Thorvaldsen er italiensk :-D Gad vide hvordan det udtales på italiensk forresten? Smart'en var da utroligt smart pareret - helt oplagt sådan en bil man skulle have hvis man boede sådan et sted!

Lea sagde ...

et cetera, Thorvaldsen på italiensk lyder sikkert meget eksotisk i vores ører. :-)
Jeg så først Smart'er i Berlin for nogle år siden, og jeg var vildt betaget af dem. Lille og fiks og lige til at kaste ind næsten hvorsomhelst...et must i en storby, tror jeg.