søndag den 26. august 2007

Tilbage til nutidenSå er årets Middelalderfestival godt overstået. Endnu engang blev det en festlig og fascinerende rejse tilbage i tiden. Der var gadeteater med en masse håbefulde, unge mennesker, der virkelig gav alt, hvad de havde i sig. Som en ældre mand stolt sagde til os: "Det er mit barnebarn, der har fået benet amputeret!"...der sad hun så, i et mørkt, lille rum i byporten, endnu med blodet flydende fra "benstumpen", mens en anden pige skreg meget højt. Virkelig effektfuldt.

Og sådan var det hele vejen igennem. Godtfolk og kræmmere, tiggere og adel godt blandet sammen i bybilledet. Boder, med alt, hvad middelalderhjertet kan begære: Våben, rustninger, klædedragter i de smukkeste farver, smykker, garn, flettede kurve af pil.

Og mjød, kålblade med lammegryde direkte fra de arabiske købmænd på langfart hjemmefra, friskbagt brød, pandekager med æblefyld og pølser med stærk sennep.

Heste, jagtfalke og irske ulvehunde. På størrelse med en lille hest, men så god, som dagen er lang. Ubetinget min yndlingshunderace, også her i nutiden.

Når mørket faldt på, var det røg fra faklerne og lyden af musik, der var fremherskende. Sækkepiber og trommer genlød gennem gaderne. Fakler blev kastet og ild blev spist. Og altsammen foregik i en god stemning, på trods af, at der var rigtig, rigtig mange mennesker overalt.

4 kommentarer:

Nina sagde ...

Åhhh, jeg elsker den slags. Jeg har selv været med til at lave flere såkaldte egnsspil o.lign. og din beskrivelse minder mig meget om dengang. Jeg glæder mig til at komme til Horsens til næste år.

Lea sagde ...

Det er altså også bare en fed oplevelse...og der er både noget for børn og voksne...og barnlige sjæle, såmænd. :-)

et cetera sagde ...

Hvor er det godt at se dine fine billeder derfra - jeg kom desværre ikke selv afsted selvom det var planen - men har været der mange år i træk, så hele stemningen går rent ind "på nethinden"

Lea sagde ...

Hej et cetera...og velkommen her!
Jeg så på din blog, at du skulle afsted (og jeg lagde da vist også en begejstret før-festival kommentar?!)...ærgerligt, at I missede den. Det er jo en fin tradition, I har.