søndag den 19. august 2007

Lektielæsning


Formiddagen er brugt på at blive lidt klogere. Der er læst om refleksion, forskellige forståelser af begrebet erfaring, uddannelsesbekendtgørelser...med andre ord: Jeg skal på kursus. Fra i morgen og 14 dage frem, og senere igen henover efteråret to 14 dages perioder mere. Praktikvejlederuddannelse, såmænd.

I mine nu 10 år som pædagog har jeg været så heldig at være vejleder for en del studerende. Det har næsten altid været en fornøjelse. Det er fedt at kunne have fingeren lidt på pulsen - hvad rører sig lige nu på seminariet. Hvem er tidens guruer? Hvilke teoretikeres store tanker optager de studerende? Hvilke undervisere holder stadig ud?

Jeg har også den "gamle" vejlederuddannelse, men nu er den så altså lavet om. Den nye er et modul i Pædagogisk Diplomuddannelse, hvor jeg har et enkelt modul i forvejen. Men jeg har nu ingen ambitioner om at blive diplompædagog. Jeg har lyst til at blive en dygtigere vejleder, og vil forhåbentlig også nyde at være tilbage på seminariet. På trods af, at der skal skrives ikke mindre end 3 skriftlige opgaver undervejs. Jeg synes måske nok, at en enkelt eller to kunne være nok...men næ nej, der skal skrives, skal der. Og altså læses en del. Nu er lektielæsningen for i dag overstået, og resten af søndagen kan nydes med god samvittighed. Og jeg glæder mig til morgendagens udfordringer.

3 kommentarer:

johanne sagde ...

Kære Lea. God arbejdslyst til dig i morgen. Du har bestemt gjort dig fortjent til at nyde resten af søndagen. De kommende ugers udfordring lyder spændende.

Nina sagde ...

God fornøjelse. Har selv som pæd.sem.lærer haft mange studerende ude i praktik, og det har altid været en fornøjelse at besøge dem ude på institutionerne. Jeg tror, den nye uddannelse bliver spændende og sjov for dig.

Lea sagde ...

Johanne, mange tak! Søndagen er virkelig blevet nydt...der er blevet læst i haven, gået tur og set film...så jeg er ladet op. :-)

Nina, også tak til dig. Det må også være spændende at være ude som lærer. Hver institution har jo sit særpræg og sine interessante problemstillinger at forholde sig til, og det må man jo få et indtryk af, når man kommer mange forskellige steder. Og jeg glæder mig til at komme på skolebænken igen. :-)