tirsdag den 21. august 2007

Mas med melonen


Jeg har før nævnt, at drivhuset ikke er det store hit i år. Triste agurker, tomaterne får sorte pletter...ikke som sidste år, det første sommer med hus og have, hvor det bare kørte derudad med tomater og agurker i hobetal.

Nå, men vi prøvede så også med meloner i år. Jeg har ikke meget forstand på have, og har så heller ikke lige fået læst op på melonen og dens mange faldgruber. Men jeg skulle altså have været i gang med en lille pensel og være stand-ind for bierne, så han- og hunblomsterne havde fået lidt mere sammen end bare at sidde og kigge længselsfuldt efter hinanden. Men nej, ingen opmærksomhed har deres skrantende samliv fået fra min side...og så kommer der altså ikke afkom ud af det! Udover én enkelt melon, som er blevet vandet efter alle kunstens regler. Den har virkelig fået vand...mange liter...også i ferien, hvor min bror var forbi flere gange for at fylde selvvandingskassen...indtil det endelig gik op for os at kassen måske var utæt?!

Nå, men nu er melonen høstet. Faktisk var den revnet, så klar var den. Overklar, kan man sige...for overmoden var den nået at blive og smagte ikke særlig godt.
Men fin og flot at se på, det var den.

4 kommentarer:

Nina sagde ...

Tja, vi lagde også hårdt fra land, da vi fik drivhuset, der fulgte med huset. Lidt tomater og agurker blev det da også til, og de smagte da også ganske godt. Men vi havde simpelthen ikke energien, og nu fungerer huset som udviddet redskabsskur. Til næste år river vi det ned og erstatter det med en halmhytte/campingvogn/skurvogn til børneleg og gæsteværelse! Tja, jeg er den uduelige botaniker! :0)

Lea sagde ...

Nina,hvis I slet ikke bruger drivhuset er det oplagt at erstatte det med noget, ungerne og gæster kan få fornøjelse af. God idé!
Jeg tror på, at til næste år kommer det til at køre som smurt i rapsolie i drivhuset her...det må bare være en svipser i år. Næste sommer...bare vent. :-)

johanne sagde ...

Selvfølgelig Lea...næste år. Intet i år har opført sig, som det skulle. Vi har manglet SOL.
Vi har haft drivhus i 6 år nu. Ikke eet eneste år har tingene opført sig ens. I år er de grønne peber f.eks. lykkedes for første gang.

(men det er nu lidt synd for bierne!)

Lea sagde ...

Johanne, vi har også held med de grønne pebre...så noget er da lykkedes, trods alt! :-)