onsdag den 5. december 2007

Det' sørme, det' sandt...december!

Så er årets hyggeligste OG mest travle måned i landets børnehaver for alvor skudt i gang. Også hos os, naturligvis. Selvom vi p.t. har ca. 80 % to-sprogede, hvoraf størstedelen ikke fejrer jul, så elsker ungerne alt nissehalløjet, Julemandsmagien, klippe/klistre, julesange osv osv. Heldigvis!

I mandags havde Julemanden såmænd arrangeret en frisk skattejagt, der blev skudt i gang af Nissefar på loftet...og han er så lille, at han lige præcis passer på en hånd. Og jeg fik lov til at lægge hånd til. Det betød så, at jeg lå på det mørke, kolde loft og ventede på, at hver af de tre stuer kom ud til loftslemmen, fik den åbnet og kaldt Nissefar frem. Han havde brev med fra Julemanden...og så gik jagten efter røde tråde fra Julemandens halstørklæde. Vi blev ført ned i et nærliggende naturområde, hvor der var lagt poster ud med forskellige opgaver. Da de var løst, endte vi ved et udkigstårn, hvor der var et juletræ til os. Og ikke nok med det. I tårnet stod selveste Julemanden og Rudolf! Med rød tud og gevir...altså Rudolf. En oplevelse, som ungerne kan leve højt på længe.

Nu står juletræet i fællesrummet, med lys, stjerner og guldkugler...og i morgen formiddag er der juleklip for børn og forældre, så mon ikke der nok skal komme meget mere pynt på? Jeg tror det!

8 kommentarer:

et cetera sagde ...

Åh, Lea - sikke da en helt igennem dejlig fortælling om Jeres oplevelser med Julemand og Rudolf - dén kan man ikke undgå at glædes over - OG komme i julestemning af!

Lea sagde ...

Det er jeg glad for, et cetera... julestemning er nu så dejligt! :-)

Rimkogeren sagde ...

Herligt.
Og så viser det,
at det er godt
at holde sig til sagen,
altså følge den røde tråd,
og endelig ikke tabe samme!

Lea sagde ...

Nemlig, Rimkoger...bare den røde tråd er der, kan det ikke gå helt galt! :-)

Nina sagde ...

Lea, den historie kan man da kun blive i godt humør af - og julestemningen kommer væltende ind over én!

Lea sagde ...

Nina, jeg må give dig ret! :-)

Lene sagde ...

Barneglæden og evnen til at gå ind i leg og fantasi er så dejlig, og det spreder glæde og julestemning til de voksne. jeg kom helt til at savne de arrangementer :-)

Lea sagde ...

Lene, det er rigtigt...det giver lige noget ekstra stemning, når børnene lever sig ind i det...herligt! :-)