søndag den 24. maj 2009

Blomsterflor og myrekryb
Endnu en af forårets småferier er blevet nydt i fulde drag. Jeg lå godt nok brak med en hovedpine fra Helvede én af dagene, men ellers har det været skønt af holde fri igen.

Der blev tid til at lokke manden og hans cykelanhænger med på blomsterindkøb. Så nu står der igen potter rundt omkring i haven med farveklatter i.

Nogle af potterne var ikke blevet tømt for jord fra sidste sommer, og den ene af dem var blevet hjem for en myriade af ...nå ja, myrer. Det opdagede jeg først, da jeg vendte bunden i vejret på den...og dermed væltede myrer i massevis ud. De fik travlt. For næste generation lå jo nu som hvide larver, ikke i jordens sikkerhed, men i solens stråler. Der blev arbejdet hurtigt og effektivt med at få dem puttet igen. Og ikke længe efter var der atter fred og ro over storfamilien. Et fascinerende syn.

Fridagene har også givet tid til at få læst Dinosaurens Fjer af Sissel Jo Gazan. En krimi, der samtidig er meget mere end "bare" en krimi...læs den!

Forresten...så er ferien slet ikke slut endnu...jeg har nemlig også fri i morgen. Heldige mig. :-)


3 kommentarer:

Frk. Bibo sagde ...

Aaaah ja, heldige dig. Nyd fridagen. ;-) Her på min terrasse fik myrerne et ordentlig skud gift - så nu er der ganske fredeligt i forhold til tidligere hvor det myldrede og de skubbede masser af sand op på terrassen. Hav en god dag! ;-)

Lene sagde ...

jeg læser jo rundt omkring meget godt om den bog, så den skal vist bestilles på biblioteket :-) Og myrers aktivitet er ganske enkelt helt utroligt :-)

Lea sagde ...

Skal jeg nok, frk. Bibo! :-) Og vi har nu stadig masser af myrer på terrassen...de får også lige lidt pulver, når det bliver for slemt.

Lene, jeg var også skrevet op til den længe, men den var sandelig værd at vente på. :-)