lørdag den 2. august 2008

Lidt om ferien

Sjovt nok har jeg ikke fået skrevet meget på bloggen, på trods af, at jeg har haft ferie. Eller måske netop derfor? Jeg har haft for travlt med at campere, slappe af og sidde i skyggen. Varmen har nok også en vis indflydelse på mit manglende engagement foran skærmen. Hjernen har ikke været til store tanker, sat sammen i sætninger, der kan læses af andre - måske endda med et vist udbytte?! Til gengæld har jeg fået læst, strikket og broderet...alt kan lade sig gøre i en hængekøje eller ved et havebord.

Men inden Danmark blev ramt af hedebølgen, var vi afsted med telt og soveposer. Turen gik denne gang til Nordsjælland, hvor vi lå på campingplads i en lille by, der hedder Melby - ikke langt fra Liseleje. Jeg havde aldrig været i området, men hold op, der er smuk natur og dejlige strande. Heldigvis kom vi også ud at bade, selvom vejret ikke var til at ligge på stranden i timevis og stege - noget, som jeg også ret hurtigt synes bliver kedeligt, så det var sådan set fint nok. Og vandet var skønt!

Efter nogle dage drog vi videre mod hovedstadsområdet. Undervejs fik vi set Frederiksborg Slot med den smukke barokhave. Og vi var på rundvisning på Fredensborg...og jo, det ser jo ud som på tv. :-)Vi endte på en campingplads i Ishøj, hvorfra det ikke tager lang tid med S-toget til København. Vi fik bl.a. vendt Strøget et par gange, så den nye Oldtidsudstilling på Nationalmuseet og var i Zoologisk Have. Der blev det nye Elefanthus behørigt beundret, en legesyg isbjørn med et sælskind fik vi lang tid til at gå med...og da vi var færdige i haven begyndte det at øsregne.


Perfekt timing. Med bussen ind til byen, hvor vi så en Imax film i Tycho Brahe Planetariet. Noget af en oplevelse! For sådan en som mig, der nærmest bliver køresyg af lugten fra en varm bus, var det en udfordring at sidde høøøjt oppe i en stejlt skrånende biografsal og se film, hvor der virkelig var bevægelse i alle retninger. Halvdelen af filmen sad jeg med lukkede øjne, og kiggede så engang imellem med et øje for at se, om jeg kunne være med igen. Og ind imellem var det heldigvis bare superflot, også for sådan en som mig. Det var sjovt at prøve!

Resten af ferien har vi tilbragt herhjemme. Vejret har jo været smukt, og haven ligeså. Og den er blevet nydt. Så alt i alt har det været en dejlig, opladende sommerferie...som sagtens kunne have varet lidt længere. :-)

4 kommentarer:

anjoe sagde ...

Hvor godt at Jeres ferie forløb perfekt ;-) Dejlig beretning og flotte fotos; tankemæssigt prøver jeg lige at finde et ensomt hjørne i isbjørnenes vand straks efter, at store isklumper er smidt ned :-D

Lea sagde ...

He he, anjoe...det ensomme hjørne ville nok ret hurtigt blive indtaget af mindst en nsygerrig, og sikkert halvsulten, isbjørn. Du ville ikke komme til at kede dig! :-D

Lene sagde ...

det lyder som en dejlig ferie. Jeg får sådan en lyst til en tur i Zoo i Aalborg ;-)

Lea sagde ...

Lene, det kan jeg godt forstå...og det ligger trods alt en del tættere på, hvor du slår dine folder til dagligt, end Zoo i København. :-)