torsdag den 21. oktober 2010

Vævestriksokker


At strikke med flere farver ad gangen har i mange år ikke været noget, jeg beskæftigede mig med. Lettere hysteriske anfald og utålmodighed med mig selv og trådene på bagsiden, der altid blev for stramme eller for lange fik mig til at lægge det på hylden. En enkelt babytrøje med en række ænder forneden og lus på selve trøjen er vist det eneste færdige produkt, det er blevet til...og det er mange år siden. Men nu har jeg set lyset! Eller i hvert fald har jeg opdaget vævestrik. Man strikker med to farver, men kun med en farve ad gangen. Maskerne i farven, der "sidder over", tager man bare løst af. To pinde ad gange strikkes med hver farve. Det er intet mindre end genialt, hvis du spørger mig.
Efter forskellige øve-stykker har jeg hen over sensommer og efterår strikket to par strømper. Det sidste par lå stille et stykke tid fordi der lige kom en strikket vest i vejen. Men nu er sidste par også færdige...og de varmer faktisk mine fødder lige nu. Og det gør de godt!
Begge opskrifter har jeg fundet på Ravelry. De hedder Binsenkorpchen og Montgolfiere.

5 kommentarer:

Nina Wegner sagde ...

Hej Lea
Tak for kommentar på misser og tæger. Jeg hæfter mig ved din erfaring med vævestrik. Jeg er i færd med at strikke en kjole i New Zealandsk lammeuld (hvis ellers Manda vil lade mig strikke)og jeg designer selv mine modeller. Det kræver lidt beregning at få vævestrik til at passe med glat, men jeg er spændt på udfalde. Den kjole, jeg er i færd med at strikke i New Zealandsk lammeuld, bliver designet undervejs i processen. Resultatet følger på bloggen - om kort tid, tror jeg... det kommer an på om der tilstøder komplikationer (læs optrevling):-)

Lea sagde ...

Jamen altså, hvor er de fine. Jeg er glad for at strikke med 2 farver men ikke til strømper. Måske jeg en gang skal prøve din metode, det ser flot ud.

Tit så lægger jeg ikke kommentar på de blogs jeg læser, men er jeg første begyndt så giver jeg et pip med mellemrum.
For mit vedkommen betyder kommentarer en slags anerkendelse og forståelse og det er også i samme ånd jeg giver kommentarer. Hvis der allereder står mange så springe jeg over.
I foråret skiftet jeg masser af blogs ud, på bloglines, de var for lang fra min interesse, også lægger jeg jo ikke flere kommentarer der.
Det har jeg tænk over.

Jeg tror ikke at man helt kan undgå den med "noget for noget"
Og derfor undrer det mig, for jeg ser tit dine søde og kloge kommentarer rundt omkring. Så nogle endeligt årsag kender jeg ikke.

KirstenK sagde ...

Nej hvor er de fede...vævestrik kender jeg egentlig godt, men ikke på denne her fede måde!

Lea (Lyriklogik) sagde ...

Velkommen her, Nina! Det lyder rigtig spændende med vævestrik kombineret med eget design. Jeg skal nok følge med, for den kjole vil jeg rigtig gerne se. Og de dersens komplikationer undervejs kan jo godt støde til nogle gange...håber, du slipper! :-)

Lea P., du skal helt sikkert prøve at kaste dig ud det...det er sjovt!
Ang kommentarer, så er det selvfølgelig ikke altid, man lægger en kommentar. Men som du forsøger jeg også at gøre det jævnligt på de blogs, jeg læser, og hvor der ikke allerede ligger mange i forvejen...og så i de tilfælde, hvor jeg bare ikke kan lade være.
Jeg ved ikke, om det bare er mig, der er mere nysgerrig end flertallet, men hvis der er en ny læser, der har lagt en kommentar, kan jeg slet ikke lade være med at tjekke deres blog...og så vil jeg i langt de fleste tilfælde komme med et lille pip derinde, sådan lidt som "tak for sidst".
Men selvfølgelig er det ikke sikkert, at dér, hvor jeg lægger kommentarer, falder min blog i pågældende bloggers smag...og det er jo også helt okay...men igen, nysgerrig efter at se, hvem afsenderen er, kan jeg ikke lade være med at være. :-)

KirstenK, de er nemlig superfede, så bare kom igang! :-D

Lea sagde ...

Ja, det gør jeg også, følger en kommentar baglæns, hvis jeg finder kommentaren interessant.
Nå men, mærkeligt er det, hvis alle dine læser har skiftet dig ud på deres blogrulle.