søndag den 18. januar 2009

Kunstkonvojen

Gårsdagens kunstoplevelse var rigtig god. Jeg kan ikke prale af at have haft noget forhåndskendskab til kunstneren, Nina Saunders, men hun er åbenbart "noget ved musikken". Og spændende var udstillingen Katys Convoy bestemt. Smukt polstrede, hvide møbler, hvorfra der stak hoveder og ben af f.eks. harer, ræve og fugle ud. Der var leget med møblernes facon og funktion. Desuden slyngede møblerne sig gennem lokalet i en konvoj...deraf navnet.
Der var ligeledes en gruppe stumtjenere, hvorpå der hang farvestrålende, blomstrede stofposer i forskellige størrelser...også her stak f.eks. en ælling hovedet ud øverst i en lang pose, og fødderne stak ud forneden. Til slut var der en dybfryser, hvori der lå en isbjørn.
Ifølge kunstneren er udstillingen bl.a. et billede på nutiden og et håb om fred. Jeg kunne godt se konvoj-tanken, især når vi så udstillingen fra 1.sal, hvor man tydeligt ser hvorledes møbler og dyr danner en sammenhængende linje. Men hvordan freden kommer ind over? Det er måske en anelse for abstrakt for mig. Men alt i alt kunne jeg rigtig godt lide værkerne. De var smukke, absurde og morsomme på samme tid. Bestemt et besøg værd, hvis man pludselig er i nærheden af Horsens Kunstmuseum!

Ingen kommentarer: